Tinos Foodpaths 2016

13 και 14 Απριλίου 2016
Ένα διήμερο γεμάτο γευστικές εμπειρίες κι εκπλήξεις!
Το Tinos Foodpaths προσπαθεί να παντρέψει την καινοτομία με την παράδοση βάζοντας τις νοικοκυρές δίπλα σε διακεκριμένους σεφ. Καλεσμένοι για φέτος θα είναι άνθρωποι από όλους τους χώρους της γαστρονομίας, έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους, αλλά και να εμπνευστούν από τον τόπο μας την Τήνο και τους ανθρώπους του. Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TINOS FOOD PATHS 13-14 Απριλίου 2016
Τρίτη 12/4
Άφιξη εισηγητών και δημοσιογράφων και βραδινό γεύμα.

Τετάρτη 13/4
10:00 Εργαστήριο για τα αλλαντικά & τα παστά ( Εισηγητής, Γρηγόρης Χέλμης)
12:00 Εργαστήριο για την κονσερβοποίηση (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ.) (Εισηγήτρια, Γιάννα Μπαλαφούτη)
14:00 Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής
(Οι ζαχαροπλάστες του νησιού παρουσιάζουν τα παραδοσιακά γλυκά)
16:00 Εργαστήριο για street food βασισμένο σε τοπικά προϊόντα (Εισηγητές, Βασίλης Αλβανίδης & Κωνσταντίνος Σιοπίδης
18:00 Εργαστήριο για cocktail με τοπικά προϊόντα. (Εισηγητής, Μιχάλης Μένεγος)

Πέμπτη 14/4
10:00 “Η παράδοση συναντά την καινοτομία” . 3 σεφ, θα μαγειρέψουν μαζί με 3 νοικοκυρές της Τήνου
15:00 Γεύμα εισηγητών και δημοσιογράφων στην παλιά μονή-σχολείο Ουρσουλινών.
20:00 Ημερίδα-συζήτηση με θέμα “ανάπτυξη συνεργιών και την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων”.
(Εισηγητές, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Γιώργος Πίτας, Ειρήνη Σάσσου, Αντζελίνα Καλογεροπούλου)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Visit Tinos Foodpaths facebook page
Email: tinosfoodpaths@gmail.com